Picture protest

Nieuws & trends

Terug naar overzicht

MAST-dag 2023: In gesprek gaan met de kritische burger

Tijdens de MAST-dag behandelen we thema's die raken aan maatschappelijke stabiliteit. Daarbij proberen we gesprekken met én tussen gemeenten te faciliteren. Het doel is dat we van elkaar leren in het omgaan met maatschappelijke onrust. Elk jaar organiseren we de MAST-dag rondom een nieuw thema. Dit jaar was thema "In gesprek gaan met de kritische burger". We constateren dat het maatschappelijke debat verscherpt en polarisatie toeneemt. Dit vraagt om ambtenaren en bestuurders die in verbinding staan met inwoners. Daarom organiseerden we op 16 november samen met de gemeente Arnhem én de PIP community de MAST-dag "In gesprek gaan met de kritische burger".

mast-dag

Burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) trapte de dag af en benadrukte het belang van een stabiele maatschappij. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid en is iets waar we continu aan moeten werken. Een groeiend aantal burgers voelt zich niet meer gezien door de overheid. Dit is niet wenselijk voor een goed functionerende democratie. Ahmed Marcouch gaf aan dat het daarom cruciaal is om in contact te blijven met de burger. Ook als de gesprekken lastig zijn.

We wilden het evenement zo interactief mogelijk opstellen en het publiek uitnodigen om mee te doen. We geloven dat het onderwerp dan beter beklijft. Zo waren er in de loop van de dag enkele toneelstukken, interactieve sessies én netwerk mogelijkheden. De live striptekenaars probeerden het geheel op een originele en visuele manier vast te leggen in hun illustraties.

Wil je graag een impressie van de MAST-dag krijgen, download dan het MAST-dag 2023 document. Van 7 sessies kun je de volledige presentaties doornemen, download ze hier. Overigens organiseren we volgend jaar weer een MAST-dag, dan echter met een ander thema. We horen graag wat jullie daarin terug willen zien.

Pagina's

  • Nieuws & trends
  • Lessen
  • Expert pool
  • Handelingskader
  • Netwerk Partners
  • Publicaties

Service